MileStones E-Portfolio
 Digitaal portfolio voor scholing en loopbaan
 

Digitaal Portfolio voor (jong)volwassenen met ASS

Het Dr Leo Kannerhuis, centrum voor autisme, heeft ter ondersteuning van (jong)volwassenen met autisme op de arbeidsmarkt door OBA MileStones een speciaal digitaal portfolio laten ontwikkelen.

Zowel het vinden van werk, alsook het behouden van een baan is voor mensen met autisme zeer lastig. Het digitale portfolio biedt de deelnemers de mogelijkheid om bij sollicitaties meer te kunnen visualiseren over welke vaardigheden en talenten zij beschikken. Dit omdat een verbale presentatie in een sollicitatiegesprek meestal niet tot de sterkste competenties van deze doelgroep kan worden gerekend. Het Digitaal Portfolio vormt onderdeel van het programma van het Dr Leo Kannerhuis om nieuwe technologieën in te zetten om de arbeidskansen voor mensen met autisme te verbeteren. Presentatie aan de arbeidsmarkt.

Een eigen persoonlijke pagina op Hyves of Facebook is tegenwoordig heel gewoon. Het digitale portfolio is eigenlijk hetzelfde, alleen specifiek gericht op de toeleiding naar arbeid. Het is een hulpmiddel om competenties goed in beeld te brengen voor de deelnemer zelf, maar vooral ook voor een (potentiële) werkgever. Deze kan in één oogopslag kennismaken met de deelnemer en diens kwaliteiten.

Het digitaal portfolio kan met tekst, foto’s of filmpjes samengesteld, opgemaakt en bewerkt worden. Het is niet moeilijk om in te vullen, want er zitten vragenlijsten bij die hierbij helpen. Het opstellen van het portfolio vindt plaats in een beveiligde omgeving en de deelnemer bepaalt zelf welke onderdelen voor anderen zichtbaar mogen worden. Met deze mogelijkheden is het meer dan een cv voor een sollicitatie. Het wordt een persoonlijk groeiportfolio dat een loopbaan lang meegaat.

MileStones E-Portfolio.

MileStones E-Portfolio is een beveiligd webbased portfoliosysteem met uitgebreide mogelijkheden om competentiegericht onderwijs, arbeidsbemiddeling en re-integratie te ondersteunen. Belangrijk uitgangspunt is dat het E-Portfolio eigendom is van de gebruiker. Deelnemers beheren hun eigen digitaal portfolio, verzamelen bewijzen (beoordelingen, foto’s, filmpjes) van vaardigheden en kunnen reflecteren op hun ontwikkeling. MileStones E-Portfolio voldoet aan de afspraak E-Portfolio NL , NTA 2035, waarmee ook de uitwisseling van gegevens in het kader van “een leven lang leren” mogelijk wordt.

Voortbouwen op E-Portfolio VIER

De ontstaansgeschiedenis van MileStones E-Portfolio gaat terug naar de ontwikkeling van een digitaal portfolio voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs. In samenwerking met Kennisnet en De Ortolaan, cluster 4-school voor leerlingen met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen, is E-Portfolio VIER gebouwd. Voor de jongeren met autisme stelde dit specifieke eisen aan structuur en taalgebruik. Het zich digitaal kunnen presenteren aan (stage) werkgevers heeft in dit portfolio een sterk accent gekregen.

Dr Leo Kannerhuis

Het Dr. Leo Kannerhuis is een gespecialiseerd behandel- en kenniscentrum voor autisme. Het heeft vestigingen in Arnhem, Nijmegen, Amsterdam, Oosterbeek, Doorwerth, Zwolle en Wolfheze. Bij het Dr. Leo Kannerhuis werken 600 professionals aan de behandeling en begeleiding van met name kinderen en jongeren, maar ook in toenemende mate volwassenen met autisme. Zij worden door middel van behandeling en ondersteuning voorbereid op een zo zelfstandig mogelijk leven en een zo groot mogelijke maatschappelijke participatie.

Meer weten?

Neem contact op Bram Barkhuysen, tel 0161-226048 . Of mail naar bram.barkhuysen@oba-milestones.eu

Voor een demonstratie van het Digitaal Portfolio kunt u terecht op www.toekomstportfolio.nl/demo.

 
A A A
Bekijk demo   Bekijk demo
Bekijk demo   Bekijk demo
Actueel

13-12-2013 In opdracht van Aloysius Stichting Onderwijs & Jeugdzorg is de nieuwe release van de PO Planner voor Ontwikkelingsperspectief gerealiseerd
Kijk ook op http://www.poplanner.nl/demo Voor wie is de PO- planner bedoeld? Ouders en school stellen met de planner gezamenlijk het ontwikkelingsperspectief op. Leerkrachten en directie stelle... lees meer >

17-10-2013 VSO De Heldring en OBA MileStones presenteren ePortfolio 3 tijdens Het Congres op 29 november 2013
11-09-2013 Nieuwe cursussen Loon Waarde Bepalen starten weer!

Partners

- Aloysiusstichting
- De Risse Groep
- Dr. Leo Kannerhuis
- Kennisnet
- Kwadrant
- STePS
- UWV
- UWV Werkbedrijf
Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!
milestones statistieken