MileStones E-Portfolio
 Digitaal portfolio voor scholing en loopbaan
 

DoorstroomPortfolio

Voor de jongere met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt is het van groot belang, dat zij of hij zich optimaal en effectief kan presenteren en daarmee de kans op doorstroom richting arbeid of vervolgonderwijs zelf vergroot. Hierbij moet niet langer in beperkingen worden gedacht , maar in mogelijkheden en talenten.

Voor het VSO cluster 3 onderwijs wordt hiertoe door De Heldringschool VSO-ZML van de Stichting Kolom en OBA MileStones een digitaal en uitwisselbaar E-portfolio ontwikkeld waarmee de leerlingen hun ontwikkeling vastleggen en aan anderen kunnen laten zien wat ze allemaal aan vaardigheden hebben opgedaan. Van groot belang hierbij is, dat het genoemde digitale instrument uitwisselbaar is met andere portfolio instrumenten. Een van de vereisten is dan ook, dat het E-portfolio voldoet aan de uitwisselingsstandaard voor portfolio systemen, de NTA 2035.

Met het DoorstroomPortfolio

  • beseffen de leerlingen de aanwezige en ontwikkelde talenten;
  • kunnen de leerlingen zichzelf optimaal presenteren bij een werkgever of een vervolgstudie;
  • vergroten de leerlingen de kans op een betaalde baan;
  • wordt een bijdrage geleverd aan het verbeteren van de regionale samenwerking in de keten (Werkgevers/Stagebedrijven, MBO instituten).
Klik hier voor de website.
 
A A A
Bekijk demo   Bekijk demo
Bekijk demo   Bekijk demo
Actueel

13-12-2013 In opdracht van Aloysius Stichting Onderwijs & Jeugdzorg is de nieuwe release van de PO Planner voor Ontwikkelingsperspectief gerealiseerd
Kijk ook op http://www.poplanner.nl/demo Voor wie is de PO- planner bedoeld? Ouders en school stellen met de planner gezamenlijk het ontwikkelingsperspectief op. Leerkrachten en directie stelle... lees meer >

17-10-2013 VSO De Heldring en OBA MileStones presenteren ePortfolio 3 tijdens Het Congres op 29 november 2013
11-09-2013 Nieuwe cursussen Loon Waarde Bepalen starten weer!

Partners

- Aloysiusstichting
- De Risse Groep
- Dr. Leo Kannerhuis
- Kennisnet
- Kwadrant
- STePS
- UWV
- UWV Werkbedrijf
Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!
milestones statistieken