MileStones E-Portfolio
 Digitaal portfolio voor scholing en loopbaan
 

Archief

OBA MileStones levert in opdracht van de Koninklijke Auris Groep Wat Werkt 2.0. op
24-08-2012

In opdracht van de Koninklijke Auris Groep heeft OBA MileStones in juni 2012 de Internet applicatie 'Wat Werkt 2.0' opgeleverd. Inmiddels zijn alle slimme - en probleemoplossende modules door en door getest en is de applicatie met veel enthousiasme ontvangen.

Wat werkt

Een unieke - en ijzersterke methodiek, dat is de eerste reactie van de gebruikers.Voor werknemers en stagiairs met autisme is een praktische - en veilige Internet applicatie voor op de werkplek ontwikkeld.

Door gebruik te maken van deze Internet applicatie kunnen mensen met autisme op de stageplek of in de werksituatie samen met de werkgever problemen oplossen. Ze kunnen bij een gesprek met hun werkgever onderdelen in de applicatie gebruiken.

De onderdelen en overzichten geven inzicht in de stoornis. Maar geven vooral aan wat er nodig en mogelijk is om de kwaliteiten van mensen met een autisme spectrum stoornis uit de verf te laten komen. Zowel de bewezen methodiek (de werkmap) alsook de Internet applicatie benadrukken vooral de mogelijkheden en zijn een handleiding om de beperkingen te omzeilen.

De meeste jongvolwassenen met een vorm van autisme willen graag een baan. Maar lopen vaak vast door problemen in de communicatie, sociale interactie en verbeelding, kortom door hun autisme. De werkgever is meestal onbekend met de stoornis. Hij weet niet waar hij op moeten letten bij een werknemer of stagiair met autisme en ook niet hoe je de specifieke talenten van iemand met autisme kunt benutten.

De Koninklijke Auris Groep is professioneel partner voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij horen, spreken of taal. De NVA is een vereniging voor mensen met autisme, hun ouders en partners èn voor alle anderen die in autisme geïnteresseerd zijn. Werkpad bemiddelt naar werk en biedt ondersteuning op de werkplek voor mensen die niet goed kunnen horen, zien of communiceren.

OBA MileStones is dé specialist op het gebied van verbinding en uitwisseling van (persoons)gegevens via het Internet. Op het terrein van Werk en Inkomen, voor het Onderwijs en de Zorg ontwikkelt OBA veelal in samenwerking met gerespecteerde partners, gebruikersvriendelijke webapplicaties.

De Internet applicatie 'Wat Werkt 2.0. versie 01' is beschikbaar voor iedereen met een vorm van autisme, voor werkgevers en voor jobcoach - en re-integratieprofessionals. De Internet applicatie is zeer goed beveiligd en voldoet aan de eisen, die de Wet bescherming persoonsgegevens stelt.

Heeft u interesse in de Internet applicatie 'Wat Werkt 2.0. versie 01' en/of in de methodiek 'Wat Werkt', dan kunt u contact opnemen met Auris Houten via: 030-6340625 of via e-mail: cursushouten@auris.nl.

Binnenkort vinden er informatiebijeenkomsten plaats te Houten en Rijen, de data en tijden verschijnen binnenkort op de diverse websites.Klik hier om terug te gaan naar het nieuws overzicht.
 
A A A
Bekijk demo   Bekijk demo
Bekijk demo   Bekijk demo
Actueel

13-12-2013 In opdracht van Aloysius Stichting Onderwijs & Jeugdzorg is de nieuwe release van de PO Planner voor Ontwikkelingsperspectief gerealiseerd
Kijk ook op http://www.poplanner.nl/demo Voor wie is de PO- planner bedoeld? Ouders en school stellen met de planner gezamenlijk het ontwikkelingsperspectief op. Leerkrachten en directie stelle... lees meer >

17-10-2013 VSO De Heldring en OBA MileStones presenteren ePortfolio 3 tijdens Het Congres op 29 november 2013
11-09-2013 Nieuwe cursussen Loon Waarde Bepalen starten weer!

Partners

- Aloysiusstichting
- De Risse Groep
- Dr. Leo Kannerhuis
- Kennisnet
- Kwadrant
- STePS
- UWV
- UWV Werkbedrijf
Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!
milestones statistieken