MileStones E-Portfolio
 Digitaal portfolio voor scholing en loopbaan
 

Archief

Derde tussenrapportage pilot loondispensatie
13-03-2012

Staatssecretaris De Krom (SZW) heeft de derde voortgangsrapportage over de pilot loondispensatie naar de Tweede en Eerste Kamer gestuurd. Op grond van de Wet werken naar vermogen (Wwnv) die naar verwachting op 1 januari 2013 van kracht wordt, kunnen gemeenten loondispensatie inzetten voor mensen die niet zelfstandig het minimumloon kunnen verdienen.

Voorafgaand aan de invoering van de Wwnv doen 32 gemeenten bij wijze van proef ervaring op met loondispensatie. De proef laat zien hoe loondispensatie in de praktijk uitpakt, waar de eventuele knelpunten zitten en hoe die opgelost kunnen worden. Gemeenten registreren de voortgang van de pilot op cliŽntniveau in het door OBA MileStones ontwikkelde CVS. De belangrijkste kenmerken van de cliŽnt, de stappen die de cliŽnt binnen de pilot heeft doorlopen en de resultaten hiervan worden in het CVS geregistreerd. Door deze gegevens op geaggregeerd niveau te analyseren, ontstaat een kwantitatief beeld van de voortgang en effecten van de pilot.

Loondispensatie wordt al toegepast om voor jonggehandicapten de kansen te vergroten om in het Ďgewoneí bedrijfsleven aan de slag te gaan. Van de jonggehandicapten die bij bedrijven werken, werkt ongeveer ťťn op de drie met loondispensatie.

Loondispensatie betekent dat werkgevers alleen betalen voor de productie die een werknemer daadwerkelijk levert. De overheid vult dat dan aan tot maximaal het minimumloon.Klik hier om terug te gaan naar het nieuws overzicht.
 
A A A
Bekijk demo   Bekijk demo
Bekijk demo   Bekijk demo
Actueel

13-12-2013 In opdracht van Aloysius Stichting Onderwijs & Jeugdzorg is de nieuwe release van de PO Planner voor Ontwikkelingsperspectief gerealiseerd
Kijk ook op http://www.poplanner.nl/demo Voor wie is de PO- planner bedoeld? Ouders en school stellen met de planner gezamenlijk het ontwikkelingsperspectief op. Leerkrachten en directie stelle... lees meer >

17-10-2013 VSO De Heldring en OBA MileStones presenteren ePortfolio 3 tijdens Het Congres op 29 november 2013
11-09-2013 Nieuwe cursussen Loon Waarde Bepalen starten weer!

Partners

- Aloysiusstichting
- De Risse Groep
- Dr. Leo Kannerhuis
- Kennisnet
- Kwadrant
- STePS
- UWV
- UWV Werkbedrijf
Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!
milestones statistieken