MileStones E-Portfolio
 Digitaal portfolio voor scholing en loopbaan
 

Archief

Pittigste Project 2011
21-12-2011

De Enschedese VSO-school 'De Mast' heeft de prijs voor het Pittigste Project 2011 voor innovatieve projecten binnen het speciaal onderwijs in ontvangst mogen nemen. De jury vond 'De Mast' het Pittigste project omdat de school bij de aanpak van risicojongeren structureel en methodisch samenwerkt met onder andere het jongerenwerk, jeugdzorg en sportverengingen. 'De Mast toont daarmee aan dat de school door buiten de schooluren en –muren te denken en te handelen een belangrijke maatschappelijke functie kan vervullen'. De jury was eveneens vol of over de andere genomineerden: 'Sociaal op stap' en 'Ontwikkeling in beeld met de PO Planner' van de Aloysius-stichting in samenwerking met de CED-groep en OBA Milestones.

Ontwikkeling in beeld Het product "ontwikkeling in beeld" is door de scholen van de Aloysiusstichting ontwikkeld is samenwerking met de CED–groep en OBA Milestones. De Latasteschool in Horn treedt op als voorbeeldschool. De jury nomineerde dit project voor de prijs van het pittigste project. De jury is van oordeel dat met de ontwikkelde PO-planner gericht sturing kan worden gegeven aan alle onderwijsactiviteiten die in dienst staan van het te behalen ontwikkelingsperspectief voor alle leerlingen. Iedere leerling is in inderdaad in beeld voor nu en voor de nabije toekomst. Leerlingen, schoolmedewerkers en ouders weten met deze planner precies welke leeropbrengsten voor ogen staan. Het sterke aan het programma is dat ontwikkeling gebaseerd wordt op zoveel mogelijk te controleren feiten. Feiten die de vergelijking met andere leerlingen in de eigen groep, in de eigen school of op andere scholen mogelijk maakt. Door de producten die ontwikkeld zijn bij de PO planner zijn andere scholen ook in staat om op deze wijze aan de slag te gaan. De jury kijkt, ongetwijfeld met vele andere scholen, uit naar de ontwikkeling van producten voor het V(S)O.

De jury bestond dit jaar uit Bart van Kessel, coördinator Gedragswerk, Spike Ensink, oud bestuurslid lvc4 en Marij Bosdriesz, adviseur Nederlands Jeugdinstituut Onderwijs & Jeugdzorg.Klik hier om terug te gaan naar het nieuws overzicht.
 
A A A
Bekijk demo   Bekijk demo
Bekijk demo   Bekijk demo
Actueel

13-12-2013 In opdracht van Aloysius Stichting Onderwijs & Jeugdzorg is de nieuwe release van de PO Planner voor Ontwikkelingsperspectief gerealiseerd
Kijk ook op http://www.poplanner.nl/demo Voor wie is de PO- planner bedoeld? Ouders en school stellen met de planner gezamenlijk het ontwikkelingsperspectief op. Leerkrachten en directie stelle... lees meer >

17-10-2013 VSO De Heldring en OBA MileStones presenteren ePortfolio 3 tijdens Het Congres op 29 november 2013
11-09-2013 Nieuwe cursussen Loon Waarde Bepalen starten weer!

Partners

- Aloysiusstichting
- De Risse Groep
- Dr. Leo Kannerhuis
- Kennisnet
- Kwadrant
- STePS
- UWV
- UWV Werkbedrijf
Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!
milestones statistieken