MileStones E-Portfolio
 Digitaal portfolio voor scholing en loopbaan
 

Archief

Nationaal ePortfolio Congres 2011
04-11-2011

Op 7 december 2011 organiseert de Stichting ePortfolio Support in samenwerking met sponsoren en partners het eerste Nationaal ePortfolio Congres 2011 met als thema: Arbeidsmarkt 2020: Participatie en Inzetbaarheid. De kracht van een ePortfolio.

Het ePortfolio is een instrument waarmee kan worden bijgehouden over welke talenten, ervaringscertificaten en diploma's een lerende/werkende beschikt. Het gebruik van ePortfolio's biedt de mogelijkheid om producten (werkstukken, video's etc.), reflectie, feedback en vastgelegde sturing van leeractiviteiten op te slaan. De Stichting ePortfolio Support (StePS) ziet het belang van een ePortfolio en beoogt co÷rdinatie en versnelling aan te brengen bij de invoering van een elektronisch portfolio voor eenieder die deelneemt aan het onderwijs en de arbeidsmarkt. StePS stelt als doel om de expertise rondom ePortfolio te bundelen voor bedrijven en de ontwikkeling van het gebruik van ePortfolio te stimuleren en te bevorderen. Na de start anderhalf jaar geleden bij het Ministerie van Onderwijs en de inbreng bij het Congres Arbeidsmarkt 2020 van het Ministerie van Sociale Zaken is het nu tijd voor het eerste Nationaal ePortfolio Congres.

Doel

Het congres zal een beeld schetsen van de huidige en toekomstige ontwikkelingen door een aantal keynote sprekers. Verder worden er voorbeelden uit de praktijk getoond in een 15 tal sessies. Er wordt afgesloten met het opstellen van een slotverklaring en aanbevelingen voor de diverse stakeholders.

Doelgroep

Dit congres is interessant voor beslissers en beleidsvoorbereiders van bedrijven, overheden, vakbonden, kennisinstellingen en re´ntegratiebedrijven, die verantwoordelijk zijn voor arbeidsmarkt- en loopbaanbeleid.

"Niemand de poort uit zonder een e-portfolio"

Tijdens dit congres kunnen alle deelnemers bij aanmelding voor de conferentie een eigen e-portfolio opbouwen of uitbouwen. Gedurende de hele dag kan men bij stands van sponsoren en bij presentaties en workshops iets toevoegen, waardoor het e-portfolio (verder) gevuld wordt. Na de conferentie kunnen deelnemers met het ePortfolio verder experimenteren en ervaringen opdoen.

Ga naar de website van het Nationaal ePortfolio CongresKlik hier om terug te gaan naar het nieuws overzicht.
 
A A A
Bekijk demo   Bekijk demo
Bekijk demo   Bekijk demo
Actueel

13-12-2013 In opdracht van Aloysius Stichting Onderwijs & Jeugdzorg is de nieuwe release van de PO Planner voor Ontwikkelingsperspectief gerealiseerd
Kijk ook op http://www.poplanner.nl/demo Voor wie is de PO- planner bedoeld? Ouders en school stellen met de planner gezamenlijk het ontwikkelingsperspectief op. Leerkrachten en directie stelle... lees meer >

17-10-2013 VSO De Heldring en OBA MileStones presenteren ePortfolio 3 tijdens Het Congres op 29 november 2013
11-09-2013 Nieuwe cursussen Loon Waarde Bepalen starten weer!

Partners

- Aloysiusstichting
- De Risse Groep
- Dr. Leo Kannerhuis
- Kennisnet
- Kwadrant
- STePS
- UWV
- UWV Werkbedrijf
Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!
milestones statistieken