MileStones E-Portfolio
 Digitaal portfolio voor scholing en loopbaan
 

Archief

Steinmetz | de Compaan voor Werk begeleidt haar klanten naar werk met behulp van E-Portfolio VIER
26-11-2010

Steinmetz | de Compaan voor Werk (SDC voor Werk) is sinds juni 2010 gestart met het digitaal instrument 'E-Portfolio VIER'. Hiermee kunnen zij interactief samenwerken met haar klanten. De doelgroep die SDC voor Werk begeleidt zijn mensen met een (zeer) grote afstand tot de arbeidsmarkt. Bij SDC voor Werk werken de jobcoaches met de methode "Supported Employment": ze volgen de vorderingen van de klant en zijn betrokken bij de halfjaarlijkse evaluaties. Vaak geldt voor deze groep, in vergelijking tot dezelfde groep zonder beperkingen, dat zij moeite hebben met het vinden van een (reguliere) baan. Hierbij helpt SDC voor Werk haar klanten door middel van persoonlijke begeleiding alsmede het inzetten van een digitaal instrument oftewel het E-Portfolio VIER.

E-Portfolio VIER
Het E-Portfolio VIER (EP4) ondersteund de klanten van SDC voor Werk om de aanwezige talenten te ontdekken en zichzelf optimaal te presenteren bij een werkgever. Daarnaast dient het EP4 als communicatiemiddel tussen de klant en zijn netwerk (jobcoach, werkgevers, instanties, zorginstellingen, etc.), waarbij de wensen van de klant centraal staan. Het EP4 biedt sturing, houvast en is vooral ook leuk om mee te werken. Ook zal het de motivatie om leeractiviteiten te ondernemen vergroten.

De klanten van SDC voor Werk worden met het EP4 geholpen tijdens het uitzetten van hun eigen toekomstpad en bij het kiezen van de juiste weg richting de arbeidsmarkt. Zij kunnen hun eigen ontwikkeling goed volgen en dat zal vertrouwen scheppen. Bewijzen van kennis en vaardigheden worden op een aantrekkelijke wijze getoond in een digitale map. Wanneer de klant daar toestemming voor geeft, kunnen anderen meekijken en/of feedback geven. Ook biedt het EP4 de mogelijkheid om een Showcase en een presentatie CV op maat aan te maken. Deze onderdelen kunnen dan digitaal verzonden worden. Of het kan worden uitgeprint op papier om mee te nemen. Dus diverse mogelijkheden om jezelf optimaal te presenteren aan werkgevers.

Een ander belangrijk aspect van het EP4 is dat het voldoet aan de standaard voor uitwisseling van portfoliogegevens (NTA 2035 Ė NEN norm) en biedt alle gebruikers een portfolio-export. Voordeel is dat de jongere zichzelf effectief en efficiŽnt in de keten kan verplaatsen en zijn gegevens eenvoudig kan uitwisselen. Tevens voldoet het aan de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Immers de klant van SDC voor Werk is eigenaar / beheerder van zijn eigen portfolio.

Het E-Portfolio VIER is speciaal door OBA-MileStones ontwikkeld. Voor vragen of het verkrijgen van een demo-account kunt u contact opnemen met ons hoofdkantoor op: 0161-226048 of via info@oba-milestones.eu.

Bekijk het filmpjeKlik hier om terug te gaan naar het nieuws overzicht.
 
A A A
Bekijk demo   Bekijk demo
Bekijk demo   Bekijk demo
Actueel

13-12-2013 In opdracht van Aloysius Stichting Onderwijs & Jeugdzorg is de nieuwe release van de PO Planner voor Ontwikkelingsperspectief gerealiseerd
Kijk ook op http://www.poplanner.nl/demo Voor wie is de PO- planner bedoeld? Ouders en school stellen met de planner gezamenlijk het ontwikkelingsperspectief op. Leerkrachten en directie stelle... lees meer >

17-10-2013 VSO De Heldring en OBA MileStones presenteren ePortfolio 3 tijdens Het Congres op 29 november 2013
11-09-2013 Nieuwe cursussen Loon Waarde Bepalen starten weer!

Partners

- Aloysiusstichting
- De Risse Groep
- Dr. Leo Kannerhuis
- Kennisnet
- Kwadrant
- STePS
- UWV
- UWV Werkbedrijf
Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!
milestones statistieken