MileStones E-Portfolio
 Digitaal portfolio voor scholing en loopbaan
 

Archief

Digitaal Portfolio voor (jong) volwassenen met autisme
24-11-2010

Doorwerth, 24 november 2010. Het Dr Leo Kannerhuis, centrum voor autisme, beschikt vanaf vandaag over een digitaal portfolio dat speciaal is ontwikkeld ter ondersteuning van (jong)volwassenen met autisme op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en bij de toeleiding naar arbeid van deze doelgroep.

Zowel het vinden van werk, alsook het behouden van een baan is voor mensen met autisme zeer lastig. Het digitale portfolio biedt de deelnemers de mogelijkheid om bij sollicitaties meer te kunnen visualiseren over welke vaardigheden en talenten zij beschikken. Dit omdat een verbale presentatie in een sollicitatiegesprek meestal niet tot de sterkste competenties van deze doelgroep kan worden gerekend. Het Digitaal Portfolio vormt onderdeel van het programma van het Dr Leo Kannerhuis om nieuwe technologieën in te zetten om de arbeidskansen voor mensen met autisme te verbeteren.

Presentatie aan de arbeidsmarkt.
Projectleider Michel Vervaet is blij met het digitaal portfolio: "Een eigen persoonlijke pagina op Hyves of Facebook is tegenwoordig heel gewoon. Het digitale portfolio is eigenlijk hetzelfde, alleen specifiek gericht op de (toekomstige) werkgever. Het is een hulpmiddel om competenties goed in beeld te brengen voor jezelf, maar vooral ook voor de (potentiële) werkgever. Deze kan daardoor in één oogopslag zien wie je bent, wat je kan en wat je bezighoudt."

Het digitaal portfolio kan met tekst, foto’s of filmpjes samengesteld, opgemaakt en bewerkt worden. Het is niet moeilijk om in te vullen, want er zitten vragenlijsten bij die hierbij helpen. Het opstellen van het portfolio vindt plaats in een beveiligde omgeving en de deelnemer bepaalt zelf welke onderdelen voor anderen zichtbaar mogen worden.

MileStones E-portfolio
OBA MileStones uit het Brabantse Rijen heeft deze Internet applicatie ontwikkeld binnen haar MileStones E-portfolio architectuur welke voldoet aan de E-portfolio NL standaard voor uitwisseling, de NTA 2035. Hiermee wordt het vanaf nu ook voor (jong)volwassenen mogelijk om te werken met een groeiend - , uitwisselbaar – en op maat ontwikkeld digitaal portfolio.

Dr Leo Kannerhuis
Het Dr. Leo Kannerhuis is een gespecialiseerd behandel- en kenniscentrum voor autisme. Het heeft vestigingen in Arnhem, Nijmegen, Amsterdam, Oosterbeek, Doorwerth, Zwolle en Wolfheze. Bij het Dr. Leo Kannerhuis werken 600 professionals aan de behandeling en begeleiding van met name kinderen en jongeren, maar ook in toenemende mate volwassenen met autisme. Zij worden door middel van behandeling en ondersteuning voorbereid op een zo zelfstandig mogelijk leven en een zo groot mogelijke maatschappelijke participatie.

Meer weten?
Neem contact op Michel Vervaet, projectleider Dr Leo Kannerhuis. Mail naar kenniscentrumautismezorg20@leokannerhuis.nl

Voor een demonstratie van het Digitaal Portfolio kunt u terecht op www.toekomstportfolio.nl/demo

Gebruik maken?
Een ieder, die aan de slag wil met het Digitaal Portfolio kan terecht bij OBA MileStones. Voor gebruikers en begeleiders gelden licentiekosten. Voor meer informatie kan men contact opnemen met OBA MileStones via: helpdesk@oba-milestones.euKlik hier om terug te gaan naar het nieuws overzicht.
 
A A A
Bekijk demo   Bekijk demo
Bekijk demo   Bekijk demo
Actueel

13-12-2013 In opdracht van Aloysius Stichting Onderwijs & Jeugdzorg is de nieuwe release van de PO Planner voor Ontwikkelingsperspectief gerealiseerd
Kijk ook op http://www.poplanner.nl/demo Voor wie is de PO- planner bedoeld? Ouders en school stellen met de planner gezamenlijk het ontwikkelingsperspectief op. Leerkrachten en directie stelle... lees meer >

17-10-2013 VSO De Heldring en OBA MileStones presenteren ePortfolio 3 tijdens Het Congres op 29 november 2013
11-09-2013 Nieuwe cursussen Loon Waarde Bepalen starten weer!

Partners

- Aloysiusstichting
- De Risse Groep
- Dr. Leo Kannerhuis
- Kennisnet
- Kwadrant
- STePS
- UWV
- UWV Werkbedrijf
Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!
milestones statistieken