MileStones E-Portfolio
 Digitaal portfolio voor scholing en loopbaan
 

Archief

De MileStones E-planner (PO) voor Ontwikkelingsperspectief
11-10-2010

Binnen de stuurgroep kwaliteit van de Aloysius Stichting Onderwijs & Jeugdzorg groeide de behoefte om op basis van een vooraf vastgesteld ontwikkelingsniveau planmatig te werken aan het verhogen van de leeropbrengsten. In samenwerking met medewerkers van de CED- groep en OBA MileStones is vervolgens door een projectgroep gewerkt aan de ontwikkeling van de E- Planner voor ontwikkelingsperspectief.

Met de E-planner kunnen scholen voor primair onderwijs (PO/SO/SBO) op een eenvoudige manier leerprestaties van leerlingen vastleggen en vertalen naar uitstroombestemmingen.

Ook is het mogelijk om met het systeem de resultaten af te zetten tegen het eigen ontwikkelingsperspectief van de leerlingen. De gegevens kunnen zowel op groepsniveau als op het schoolniveau in kaart worden gebracht.

Het systeem geeft ook de data die nodig zijn om voor elk kind een passend arrangement op te stellen. Een arrangement dat alle elementen bevat uit het waarderingskader van de inspectie en dat de leerkracht in staat stelt tegemoet te komen aan de specifieke ondersteunings- en instructiebehoefte van de leerling. De E- Planner is gebaseerd op het OnderwijscontinuŘm van de CED-Groep«.

Momenteel wordt de E- Planner ge´mplementeerd op een vijftal scholen van de Aloysius Stichting. Een werkgroep is verder aan de slag met het doorontwikkelen van de E-planner voor gebruik in het VO/VSO. In januari 2011 is de E-Planner voor het VO/VSO naar verwachting ook gereed en wordt gestart met de implementatie van de planner op een aantal VSO scholen van de Aloysius Stichting.

De ontwikkeling van de E- Planner voor ontwikkelingsperspectief (VO) wordt mede mogelijk gemaakt met behulp van subsidies van de PO Raad en WEC Raad.

Voor meer informatie over de E- Planners kunt u terecht bij RenÚ Schreurs.Klik hier om terug te gaan naar het nieuws overzicht.
 
A A A
Bekijk demo   Bekijk demo
Bekijk demo   Bekijk demo
Actueel

13-12-2013 In opdracht van Aloysius Stichting Onderwijs & Jeugdzorg is de nieuwe release van de PO Planner voor Ontwikkelingsperspectief gerealiseerd
Kijk ook op http://www.poplanner.nl/demo Voor wie is de PO- planner bedoeld? Ouders en school stellen met de planner gezamenlijk het ontwikkelingsperspectief op. Leerkrachten en directie stelle... lees meer >

17-10-2013 VSO De Heldring en OBA MileStones presenteren ePortfolio 3 tijdens Het Congres op 29 november 2013
11-09-2013 Nieuwe cursussen Loon Waarde Bepalen starten weer!

Partners

- Aloysiusstichting
- De Risse Groep
- Dr. Leo Kannerhuis
- Kennisnet
- Kwadrant
- STePS
- UWV
- UWV Werkbedrijf
Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!
milestones statistieken