MileStones E-Portfolio
 Digitaal portfolio voor scholing en loopbaan
 

Archief

Slotbijeenkomst Kennisnet van de regeling E-Portfolio
24-11-2008

Op 20 november jl vond de slotbijeenkomst plaats van de acht E-Portfolio projecten 2008. Kennisnet had met het Louis Hartloopercomplex te Utrecht een sfeervolle lokatie uitgezocht voor deze afsluiting.

Hans Peter Köhler van Kennisnet opende de bijeenkomst met een korte terugblik op de historie van de ontwikkeling van e-portfolio’s in Nederland, het ontstaan van de standaard voor uitwisseling van portfoliogegevens en de overdracht van de standaard aan NEN.

Jan Rietveld van NEN (ons nationale instituut voor normen en standaarden) nam het stokje over en vertelde dat NEN de standaard voor E-Portfolio inmiddels in beheer heeft en ook zorg zal dragen voor het onderhoud. De heer Rietveld gaf tevens aan dat NEN zich sterk zal maken voor de stimulering van het gebruik van de standaard. Er zullen bijeenkomsten worden georganiseerd voor onderwijs en bedrijfsleven om toepassing van de standaard te promoten. Zo vindt op 17 december as het congres EduExchange plaats over standaarden in het onderwijs. Het project E-Portfolio VIER is hiervoor uitgenodigd een presentatie te verzorgen.

Na deze inleidingen was het de beurt aan de acht projectgroepen om in te gaan op de opgedane ervaringen en geboekte resultaten. Mooi om te zien hoe op heel verschillende onderwijsniveaus van Basisonderwijs, VSO, tot WO (hard) gewerkt is aan de ontwikkeling van e-portfoliosystemen volgens de standaard. Maar ook dat het portfolio de ontwikkeling tijdens het werkzame leven blijft ondersteunen. Of dat nu op de reguliere arbeidsmarkt is dan wel in een sociale werkvoorziening.

Na afloop van de presentaties gaf Hans Peter Köhler aan dat Kennisnet met grote tevredenheid terugkijkt op de resultaten die geboekt zijn met de 2008-projecten.

De presentatie van E-Portfolio VIER is terug te vinden op de website www.milestoneseportfolio.nl onder de menubutton E-Portfolio VIER-downloadsKlik hier om terug te gaan naar het nieuws overzicht.
 
A A A
Bekijk demo   Bekijk demo
Bekijk demo   Bekijk demo
Actueel

13-12-2013 In opdracht van Aloysius Stichting Onderwijs & Jeugdzorg is de nieuwe release van de PO Planner voor Ontwikkelingsperspectief gerealiseerd
Kijk ook op http://www.poplanner.nl/demo Voor wie is de PO- planner bedoeld? Ouders en school stellen met de planner gezamenlijk het ontwikkelingsperspectief op. Leerkrachten en directie stelle... lees meer >

17-10-2013 VSO De Heldring en OBA MileStones presenteren ePortfolio 3 tijdens Het Congres op 29 november 2013
11-09-2013 Nieuwe cursussen Loon Waarde Bepalen starten weer!

Partners

- Aloysiusstichting
- De Risse Groep
- Dr. Leo Kannerhuis
- Kennisnet
- Kwadrant
- STePS
- UWV
- UWV Werkbedrijf
Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!
milestones statistieken