MileStones E-Portfolio
 Digitaal portfolio voor scholing en loopbaan
 

Archief

MileStones E-portfolio voldoet aan NTA 2035
26-11-2008

NTA 2035: E-portfolio NL
Uitwisselen van e-portfolio's volgens toepassingsprofiel op basis van IMS ePortfolio


In 2005 hebben verschillende partijen in het leren- en werkendomein besloten een afspraak te maken voor het uitwisselen van elektronische portfolio’s. Een elektronisch portfolio (e-portfolio) maakt het voor iedereen mogelijk zijn of haar competenties en de voortgang van de eigen ontwikkeling aan te tonen en bij te houden met behulp van ICT-middelen. Door de toenemende interesse in het gebruik van e-portfolio’s in het onderwijs en het bedrijfsleven was er behoefte om tot afspraken te komen over het uitwisselen van e-portfolio gegevens.

Belanghebbenden in het leren- en werkendomein zijn in een open proces gaan samenwerken. Er is een programma gestart om een Nederlandse afspraak te ontwikkelen op basis van de internationale IMS ePortfolio specificatie van het IMS Global Learning Consortium. Dit toepassingsprofiel is vastgelegd in de Afspraak E-portfolio NL : Uitwisselen van e-portfolio's volgens toepassingsprofiel op basis van IMS ePortfolio. In 2007 verscheen de eerste versie.

Deze is nu omgewerkt naar een Nederlands Technische Afspraak, NTA 2035:2008 E-portfolio NL - Het uitwisselen van e-portfolio’s volgens een toepassingsprofiel op basis van de IMS ePortfolio. De komende drie jaar wordt deze NTA verder ontwikkeld door de NEN-normcommissie Leertechnologieën.

De digitale versie van deze NTA is kosteloos beschikbaar. Dit is mogelijk doordat de kosten voor de beschikbaarstelling worden gedragen door het programma e-Portfolio, uitgevoerd door de stichting Kennisnet. Na het invullen van het aanvraagformulier NTA 2035 ontvangt u per email de link om de NTA te downloaden.

Het toepassen van normen in de dagelijkse werksituatie is niet altijd eenvoudig. Heeft u inhoudelijke vragen over de toepassing van de NTA dan willen wij graag helpen bij het vinden van een antwoord. Met het bijgaand formulier kunt u een vraag stellen. De consultants van NEN doen hun uiterste best uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

> E-portfolio NL: Verbetervoorstellen
> E-portfolio NL: Meer informatieKlik hier om terug te gaan naar het nieuws overzicht.
 
A A A
Bekijk demo   Bekijk demo
Bekijk demo   Bekijk demo
Actueel

13-12-2013 In opdracht van Aloysius Stichting Onderwijs & Jeugdzorg is de nieuwe release van de PO Planner voor Ontwikkelingsperspectief gerealiseerd
Kijk ook op http://www.poplanner.nl/demo Voor wie is de PO- planner bedoeld? Ouders en school stellen met de planner gezamenlijk het ontwikkelingsperspectief op. Leerkrachten en directie stelle... lees meer >

17-10-2013 VSO De Heldring en OBA MileStones presenteren ePortfolio 3 tijdens Het Congres op 29 november 2013
11-09-2013 Nieuwe cursussen Loon Waarde Bepalen starten weer!

Partners

- Aloysiusstichting
- De Risse Groep
- Dr. Leo Kannerhuis
- Kennisnet
- Kwadrant
- STePS
- UWV
- UWV Werkbedrijf
Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!
milestones statistieken