MileStones E-Portfolio
 Digitaal portfolio voor scholing en loopbaan
 

Archief

E-Portfolio VIER bij EDU Exchange 2008
19-12-2008

Op 17 december jl vond te Nieuwegein de EDU Exchange 2008 plaats. Het congres EduExchange is een jaarlijkse ontmoetingsplaats voor professionals (beïnvloeders en beslissers) uit het onderwijs. Dit jaar organiseerden Kennisnet, SURFfoundation, EduStandaard en NEN alweer de vijfde editie van dit congres, met wederom een inhoudelijk sterk programma over standaarden in het onderwijs.

Kennisnet had speciaal voor deze lustrumeditie Ahrash Bissell uit de VS over laten komen om in te gaan op het belang van open standaarden in het onderwijs. Bissell is expert op het gebied van educatief onderzoek en promotor voor het faciliteren van interdisciplinair onderzoek, met name via een open verspreiding, datasharing en webgebaseerde ‘communities (kennisgemeenschappen).

Tijdens het middagprogramma vonden in de E-Portfolioroom een viertal presentaties plaats over het werken in de praktijk met e-portfolio systemen die zijn ontwikkeld volgens de standaard NTA 2035, E-Portfolio NL.

Prof. dr. Peter Sloep van de Open Universiteit en tevens voorzitter normcommissie leertechnologieën gaf de aftrap en ging in op de uitgangspunten van het e-portfolio en het belang van de standaard voor uitwisseling van gegevens door en voor de leerling. Vervolgens kreeg Adelin Remy van VSO school De Ortolaan het woord om te laten zien hoe dit in de praktijk uitwerkt. Met het Kennisnetproject E-Portfolio VIER is een digitaal portfolio ontwikkeld dat helemaal is afgestemd op leerlingen uit het Voortgezet Speciaal Onderwijs en Praktijkonderwijs. In het e-portfolio werkt de leerling aan zijn ontwikkeling richting de arbeidsmarkt. De voortgang kan de leerling laten zien aan anderen binnen of buiten de school. Doordat het webbased E-Portfolio VIER is ontwikkeld volgens de standaard neemt de leerling zijn portfolio mee naar het vervolgonderwijs, stage of werk en wordt “het leven lang leren” ook voor deze bijzondere doelgroep in praktijk gebracht. Na Adelin Remy volgden praktijkpresentaties van de KNSB, Hanze Hogeschool en Helicon Opleidingen.

Na afloop van deze sessies was er de mogelijk om de applicaties te bekijken en te zien hoe de uitwisseling werkt.

Voor de ontwikkelaars van E-Portfolio VIER was het weer een mooie dag met positieve feedback en een uitnodiging van de NEN om op 12 februari 2009 tijdens de informatiemiddag voor werkgevers en P&O-ers een presentatie te verzorgen over het gebruik van een e-portfolio bij personeelsmanagement.

Bekijk hier de presentatie van Adelin Remy (PPT)
Foto impressie Edu Exchange 2008Klik hier om terug te gaan naar het nieuws overzicht.
 
A A A
Bekijk demo   Bekijk demo
Bekijk demo   Bekijk demo
Actueel

13-12-2013 In opdracht van Aloysius Stichting Onderwijs & Jeugdzorg is de nieuwe release van de PO Planner voor Ontwikkelingsperspectief gerealiseerd
Kijk ook op http://www.poplanner.nl/demo Voor wie is de PO- planner bedoeld? Ouders en school stellen met de planner gezamenlijk het ontwikkelingsperspectief op. Leerkrachten en directie stelle... lees meer >

17-10-2013 VSO De Heldring en OBA MileStones presenteren ePortfolio 3 tijdens Het Congres op 29 november 2013
11-09-2013 Nieuwe cursussen Loon Waarde Bepalen starten weer!

Partners

- Aloysiusstichting
- De Risse Groep
- Dr. Leo Kannerhuis
- Kennisnet
- Kwadrant
- STePS
- UWV
- UWV Werkbedrijf
Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!
milestones statistieken