MileStones E-Portfolio
 Digitaal portfolio voor scholing en loopbaan
 

Archief

E-Portfolio VIER op NEN-informatiebijeenkomst
11-02-2009

Op 9 april 2009 organiseert NEN een informatiemiddag over de Nederlands Technische Afspraak (NTA) 2035 E portfolio NL - Het uitwisselen van e-portfolio's volgens een toepassingsprofiel op basis van de IMS ePortfolio. De opbouw van 'E-portfolio NL' wordt uitgelegd om programmeurs te helpen bij het implementeren van de NTA. De bijeenkomst is bedoeld voor software-leveranciers en programmeurs. Uiteraard zijn andere geïnteresseerden ook welkom.

Competenties worden niet binnen één organisatie maar gedurende een heel leven opgebouwd, zowel in het onderwijs als het bedrijfsleven. Met een elektronisch portfolio (e-portfolio) kan men zijn competenties en de voortgang van de eigen ontwikkeling bijhouden en aantonen met behulp van resultaten en bewijzen die elektronisch worden bewaard en bewerkt. Met een e-portfolio kan men zich in elke nieuwe organisatie ontwikkelen, voortbouwend op eerder verworven vaardigheden. Meer en meer ontstaat de behoefte aan portfolio's ter ondersteuning van competentiegericht leren, 'het nieuwe leren' en de mobiliteit op de arbeidsmarkt.

Doel bijeenkomst
Het doel van de bijeenkomst is een handreiking te geven aan ontwikkelaars zodat ze snel en doeltreffend met de NTA 2035 aan de slag kunnen gaan. Een spreker van Kennisnet zal in zijn presentatie uitgebreid stilstaan bij de opbouw van de NTA, de belangrijkste gegevenselementen, de relatie met andere standaarden en bij de problemen die kunnen optreden bij het toepassen van de NTA. Sprekers van OBA MileStones en Synergetics vertellen over hun ervaringen bij het implementeren van de NTA. Na afloop van de presentaties wordt u een hapje en een drankje aangeboden door NEN.

Met deze middag wil NEN het gebruik van het 'E-portfolio NL'-format stimuleren, zodat het uitwisselen van portfoliogegevens tussen applicaties en tussen organisaties eenvoudiger wordt.

Meer informatie en aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 9 april 2009 van 15.00 uur tot 17.30 bij NEN te Delft. Deelname is kosteloos. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier. NTA 2035 is te downloaden of via: e-portfolioNL.nen.nl. Voor meer informatie over de bijeenkomst of de NTA: Jan Rietveld, telefoon (015) 2 690 376, e-mail: jan.rietveld@NEN.nl.Klik hier om terug te gaan naar het nieuws overzicht.
 
A A A
Bekijk demo   Bekijk demo
Bekijk demo   Bekijk demo
Actueel

13-12-2013 In opdracht van Aloysius Stichting Onderwijs & Jeugdzorg is de nieuwe release van de PO Planner voor Ontwikkelingsperspectief gerealiseerd
Kijk ook op http://www.poplanner.nl/demo Voor wie is de PO- planner bedoeld? Ouders en school stellen met de planner gezamenlijk het ontwikkelingsperspectief op. Leerkrachten en directie stelle... lees meer >

17-10-2013 VSO De Heldring en OBA MileStones presenteren ePortfolio 3 tijdens Het Congres op 29 november 2013
11-09-2013 Nieuwe cursussen Loon Waarde Bepalen starten weer!

Partners

- Aloysiusstichting
- De Risse Groep
- Dr. Leo Kannerhuis
- Kennisnet
- Kwadrant
- STePS
- UWV
- UWV Werkbedrijf
Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!
milestones statistieken