MileStones E-Portfolio
 Digitaal portfolio voor scholing en loopbaan
 

Archief

Cluster IV scholen mogen 1 jaar gratis gebruik maken van E-portfolio VIER
25-02-2009

De activiteiten die deze leerlingen binnen en buiten de school verrichten zijn echter heel divers en uitermate praktisch van aard. De vraag is: hoe laat je dat een werkgever zien?

Streven naar één informatiesysteem
Veel partijen die betrokken zijn bij de scholing en arbeidstoeleiding van arbeidsgehandicapte jongeren met gedragsstoornissen en sociaal-emotionele problematiek gebruiken eigen informatiesystemen voor registratie van gegevens over de doelgroep. De informatie is echter niet op elkaar afgestemd en ook niet één-op-één uitwisselbaar. Dit belemmert en frustreert het functioneren van de keten in het traject van scholing naar arbeid. Er bestaat dan ook een sterke behoefte aan een optimale uitwisseling van gegevens voor het duurzaam kunnen inpassen van deze specifieke doelgroep op de arbeidsmarkt.

Digitaal portfolio ontwikkelen
Met deze reden is de internet applicatie E-Portfolio VIER gerealiseerd. Een digitaal portfolio voor jongeren met sociaalemotionele en gedragsproblematiek, welke uitwisselbaar is conform de NTA 2035. Er is besloten om voor deze doelgroep een eigen E-Portfolio te realiseren, omdat de reeds bestaande E-Portfolio producten onvoldoende zijn afgestemd op de wensen en eisen van deze specifieke doelgroep. Het E-Portfolio VIER biedt een interface die aansluit bij het niveau en de belevingswereld van de doelgroep.

Interactief samenwerken
E-Portfolio VIER is in de eerste plaats bedoeld voor de leerling en zal een communicatiemiddel worden tussen de leerling en de instanties, waarbij de wensen van de leerling centraal staan. E-Portfolio VIER biedt sturing, houvast en is vooral ook leuk om mee te werken. Het zal de motivatie van leerlingen om leeractiviteiten te ondernemen, vergroten en biedt docenten, coaches en stagebegeleiders een uitstekende mogelijkheid om echt interactief met de leerling samen te werken.

Voor alle Cluster IV Scholen bieden de Ortolaan en OBA de mogelijkheid om met maximaal 30 leerlingen en 1 leraar gedurende 1 jaar gratis aan de slag te gaan met E-portfolio VIER. Wel dient dan het ondersteuningsaanbod te worden afgenomen via ASOJ en OBA. U kunt hiertoe contact opnemen met René Schreurs via: r.schreurs@asoj-sbl.nl of Bram Barkhuysen via: bram.barkhuysen@oba-milestones.eu.

Normaliter zijn de kosten Euro 150,00 per leerling per jaar. De Ortolaan en OBA bieden een uitgekiend ondersteuningsaanbod, waardoor een adequate implementatie van E-portfolio VIER binnen de school gegarandeerd is, de kosten voor deze ondersteuning zijn Euro 550,00 per dagdeel. Genoemde ondersteuning zal gegeven worden op locatie door een GZ Psycholoog en een A&O Psycholoog, die beiden hebben meegewerkt bij de realisatie van de Internet applicatie E-portfolio VIER. Achtergrondinformatie over het project en de applicatie vindt u op: www.milestoneseportfolio.nlKlik hier om terug te gaan naar het nieuws overzicht.
 
A A A
Bekijk demo   Bekijk demo
Bekijk demo   Bekijk demo
Actueel

13-12-2013 In opdracht van Aloysius Stichting Onderwijs & Jeugdzorg is de nieuwe release van de PO Planner voor Ontwikkelingsperspectief gerealiseerd
Kijk ook op http://www.poplanner.nl/demo Voor wie is de PO- planner bedoeld? Ouders en school stellen met de planner gezamenlijk het ontwikkelingsperspectief op. Leerkrachten en directie stelle... lees meer >

17-10-2013 VSO De Heldring en OBA MileStones presenteren ePortfolio 3 tijdens Het Congres op 29 november 2013
11-09-2013 Nieuwe cursussen Loon Waarde Bepalen starten weer!

Partners

- Aloysiusstichting
- De Risse Groep
- Dr. Leo Kannerhuis
- Kennisnet
- Kwadrant
- STePS
- UWV
- UWV Werkbedrijf
Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!
milestones statistieken