MileStones E-Portfolio
 Digitaal portfolio voor scholing en loopbaan
 

Archief

Pilot E-portfolio VIER
18-09-2008

Op 17 september jl vond in Weert de tweede trainingsbijeenkomst E-Portfolio Vier voor de coaches plaats. De eerste twee weken van de pilot E-Portfolio VIER zitten er nu op.

Bij De Risse Groep hebben leerlingen van Het Kwadrant en De Ortolaan een start gemaakt met hun digitale portfolio. Onder begeleiding van de coaches (docenten,praktijkbegeiders, jobcoaches) zijn de leerlingen begonnen met Wie ben ik? Daar waar de coaches dankbaar gebruik maakten van het instructieboekje (download beschikbaar op www.milestoneseportfolio.nl) hadden de leerlingen hier geen boodschap aan. Zij gingen direct aan de slag met het invullen van hun persoonlijke gegevens. Het uploaden van foto’s leverde enige problemen op. Geen technische, maar welke is leuk genoeg voor mijn portfolio??

Bij het onderdeel Wat kan ik? bleek hoe belangrijk de interactie tussen coach en leerling is. Hier constateren de coaches dat deze leerlingen van zichzelf vinden dat ze heel veel niet kunnen. Ze moeten op weg geholpen worden om te (h)erkennen dat zij ook over kwaliteiten beschikken en prestaties hebben neergezet. Want als je elke dag om half zes je bed uit bent om de krant rond te brengen en er zijn zelden of nooit bezorgklachten, terwijl je op school geprezen wordt dat je in het praktijklokaal je klasgenoten zo goed uitleg geeft kun je wel degelijk iets!

De coaches hebben de leerlingen de opdracht meegegeven om ook thuis in te loggen en de resultaten aan hun ouders te laten zien. In de volgende lessen gaan de coaches met de leerlingen verder werken aan de doelen en aktieplannen.

De suggesties van leerlingen en coaches ten aanzien van taalgebruik, layout of de knoppen worden door OBA MileStones verwerkt. De algemene conclusie was dat het hier om fine-tuning gaat, de applicatie werkt goed, is afgestemd op de doelgroep en ondersteunt de toeleiding naar werkKlik hier om terug te gaan naar het nieuws overzicht.
 
A A A
Bekijk demo   Bekijk demo
Bekijk demo   Bekijk demo
Actueel

13-12-2013 In opdracht van Aloysius Stichting Onderwijs & Jeugdzorg is de nieuwe release van de PO Planner voor Ontwikkelingsperspectief gerealiseerd
Kijk ook op http://www.poplanner.nl/demo Voor wie is de PO- planner bedoeld? Ouders en school stellen met de planner gezamenlijk het ontwikkelingsperspectief op. Leerkrachten en directie stelle... lees meer >

17-10-2013 VSO De Heldring en OBA MileStones presenteren ePortfolio 3 tijdens Het Congres op 29 november 2013
11-09-2013 Nieuwe cursussen Loon Waarde Bepalen starten weer!

Partners

- Aloysiusstichting
- De Risse Groep
- Dr. Leo Kannerhuis
- Kennisnet
- Kwadrant
- STePS
- UWV
- UWV Werkbedrijf
Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!
milestones statistieken